Skräddarna

Alma Tegström

Alma har gesällbrev i herrskrädderi men syr till både kvinnor och män. Under märket Avalma syr hon plagg och accessoarer av återbrukade tyger som hon färgar och använder efter principen zero waste.

Mail: almategstrom@gmail.com
Instagram: @remakeavalma

Jakob Eskilsson

Jakob är herrskräddare med gesällbrev som skräddarsyr herrkläder på beställning under sitt varumärke Allan Glans.

Ett skräddarsytt plagg från Jakob tillverkas med hjälp av de traditionella hantverksmetoder som skräddarna i Italien och på Savile Row har gjort sig kända för. Det innebär bland annat en hel kanvaskonstruktion med tagel och vattulin, handpikerade slag och krage, samt handsydda knapphål. Jakob erbjuder vanligtvis tre provningar under plaggets framväxt för att uppnå önskad passform och estetik.

Han arbetar helst med exklusiva tyger från välkända engelska och italienska väverier. Stilen utgår från klassiska herrkläder influerade av engelska och italienska skräddarhus med inslag av skandinavisk minimalism. Utifrån dessa ramar erbjuder Jakob sedan sina kunder alla möjligheter att påverka uttryck och funktion.

Mail: jakobeskilsson@hotmail.com
Instagram: @allanglans


Adelinne Smedberg

Adelinne har gesällbrev i klänningsskrädderi och syr och ändrar framför allt brudklänningar.


Mail: adelinnes@icloud.com
Instagram: @adelinnesmedberg

Johanna Nilsson

Johanna har gesällbrev i herrskrädderi. Hon skapar gärna utifrån kroppen som form och inspireras mycket av grafiska mönster och miljöer.

Mail: johannamargaretanilsson@gmail.com

Instagram: @studiotransparent